Over Ons 1

Over Ons

Productiehuis Plezant maakt theatervoorstellingen, vaak op het snijvlak van werk, leven en liefde. 

Uniek zijn de theatervoorstellingen die in nauwe samenwerking worden gemaakt met organisaties voor hun publiek. Bijvoorbeeld Ons DNA met het Openbaar Ministerie, Camping Jokkmokk met Radboud UMC, Vuurdoop met Defensie en Rauw met de Politie. Geen vormingstheater, geen ‘educatieve’ voorstellingen, geen antwoorden maar confronterende en vaak inspirerende voorstellingen die een gesprek willen losmaken binnen organisaties over de essentie van hun bestaan. Voorstellingen met impact die de inspiratiebron vormen voor het eerlijke gesprek.  

Productiehuis Plezant is opgericht door Tom Meulman en Walter Supèr. Inmiddels biedt Plezant onderdak aan ruim 20 professionals uit het vak. De artistieke leiding is in handen van Walter Supèr, samen met het artistieke kernteam. Daarnaast staat Daphne Goudsmit voor de zakelijke leiding en als ‘bruggenbouwer’ naar organisaties.  

Wat ons drijft…

Wij zijn nieuwsgierig naar hoe we met elkaar werken en leven. Naar het leven op ons werk en de impact daarvan op ons welzijn. Naar hoe mensen elkaar kunnen versterken of juist verzwakken. We zijn nieuwsgierig naar de keuzes die we maken en in hoeverre ons dat helpt op de manier zoals we dat ooit hadden bedacht. 

Anderzijds willen we graag mooie theatervoorstellingen maken. Voorstellingen die ons inhoudelijk en artistiek voldoening geven. Wij zijn kunstenaars die telkens weer een vorm zoeken om verhalen te vertellen en te inspireren. Wij zijn ook kunstenaars die graag midden in de samenleving willen staan, die voorstellingen maken waarmee een grote groep mensen wordt geraakt. Een grotere en meer diverse groep dan het ‘reguliere’ theaterpubliek. Juist daarom vinden we het heel leuk om voorstellingen te maken met bedrijven en organisaties voor hun publiek.