Dag en Nacht

Een eenzaam relaas over patiëntveiligheid en over de veiligheid van de professional zelf

Over deze voorstelling

Een eenzaam relaas over patiëntveiligheid en over de veiligheid van de professional zelf

Theatervoorstelling over de heersende cultuur binnen het ziekenhuis in relatie tot voorkomen van onbedoelde schade bij patiënten. Met centraal in de voorstelling het (waar gebeurde)verhaal van vaatchirurg Floris Hesselink die betrokken raakt bij een ernstig incident. 

In de voorstelling kruip je als toeschouwer als het ware in de huid van vaatchirurg Floris Hesselink. Voorafgaand aan de hoorzitting n.a.v. het incident heeft hij onverwacht een uur tijd voor bezinning. Zijn werkleven trekt aan hem voorbij en een noodkreet werpt licht op de flinterdunne scheidslijn tussen dag en nacht.

De maatschappij vraagt om perfectie en de werkdruk is 24/7 voelbaar. Is er nu een probleem of een irreële verwachting? En hoe veilig voelt de arts zich zelf?

Uit ons gastenboek

“Grijpt je aan van begin tot einde.”

“Niets legt onze kwetsbaarheid beter blood dan deze voorstelling”

“Laat de menselijke kant van de arts zien.”

De voorstelling is ontwikkeld als onderdeel van het VMS veiligheidsprogramma. Vele ziekenhuizen hebben de theatervoorstelling met vervolgprogramma succesvol ingezet als onderdeel van het veranderprogramma patiënt veilig werken. Inmiddels is er voor kleinere groepen, bijvoorbeeld voor medische staven, een ‘huiskamer versie’ gemaakt.

Cast & crew

Dokter Floris Hesselink
Pieter van der Sman / Walter Supèr
Karlijn Stelwagen
Yora Rienstra / Mareille Labohm
Drums
Dave van Beek
Cello
Eva van de Poll

Accordeon
Marcel van der Schot
Tekst en muziek
Tom Meulman
Regie
Walter Supèr